maandag 2 juli 2012

Langzaam gebraden kip met citroen en knoflook

Hoofdgerecht
4-6 personen

1 kip, verdeeld in stukken
een paar bollen knoflook, bovenkanten eraf gesneden
2 citroenen, in schijfjes
een handjevol verse tijm, alleen de blaadjes
olijfolie
1,5 dl witte wijn
zwarte peper

Verwarm de oven voor op 160C.
Leg de stukken kip in een braadslee en doe de knoflook, citroen en tijm erbij. Giet de olie erbij, meng alles met je handen door elkaar maar zorg dat op het eind de kipstukken met het vel naar boven liggen.
Sprenkel er de witte wijn over, maal er wat peper en zout over, dek de braadslee strak af met aluminiumfolie en zet 2 uur in de oven.
Haal het folie dan weg en verhoog de temperatuur naar 200C.
Bak de kip nog 30-45 minuten, tot het vel mooi bruin is.

Verrukkelijk en simpel. Altijd goed.

Voor het eerst zelf een hele kip in stukken verdeeld, spannend...Wil jij dat ook proberen; er staan heel veel filmpjes op youtube waarin het wordt voorgedaan!

Je kunt er als je wilt aardappelen bijdoen als je de folie eraf haalt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten