maandag 14 juli 2014

Pasta puttanesca

2 personen

200 gr penne
geraspte parmezaanse kaas
olijfolie
2 tenen knoflook, in plakjes
1/2 tl chilivlokken
50 gr broodkruim (laat ik ook vaak weg maar maakt de saus wel lekker crunchy)
3 ansjovisfilets, fijngesneden
100 gr groene olijven zonder pit
300 gr cherrytomaten, gehalveerd
flinke hand vers basilicum, blaadjes gescheurd

Zet een pan water op voor de pasta. Als het water kookt en je hebt de pasta erin gedaan begin dan met de saus: verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op matig vuur en bak hierin de knoflook, chilivlokken, broodkruim en ansjovis enkele minuten, de knoflook mag niet bruin worden. Voeg de overige ingrediënten toe en laat alles enkele minuten pruttelen, tot de tomaatjes net zacht zijn en alles goed doorgewarmd is.
Intussen is de pasta gaar, giet af en schep de pasta om met de saus. Strooi er parmezaanse kaas overheen en eventueel zwarte peper, en een extra scheut olijfolie extra vierge.

Heel de dag moeten werken terwijl buiten de zon schijnt en je het eigenlijk verdient om ergens in een warm land rond te toeren? Maak na je werkdag in ongeveer 15 minuten deze pasta en waan je in Italië. Roseetje erbij, klaar.

O, nog even over het label "vegetarisch" : nu hoor ik de puriteinse vegetariër meteen roepen: is niet vegetarisch!! Zit ansjovis in !! Inderdaad.
Ik hoor de vishaters roepen: BAH, ansjovis!!!

Het smaakt niet naar vis, maar is wel erg smaakverhogend omdat er in ansjovis heel veel zout zit. Het maakt je gerecht lekker hartig. Gewoon doen dus.
Ben je als vegetariër heel erg streng in de leer, dan moet je maar een ander recept proberen want je kunt het niet weglaten. Haalt het hart uit je gerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten