zondag 7 februari 2016

Falafelwraps

Hoofdgerecht, 2 personen

4 tortilla's
2 bakjes falafel*
1 rode paprika, in blokjes
2 tomaten, in blokjes
lente-uitjes, in ringetjes
koriander, fijngehakt
hüttenkäse, klein bakje
zoete chilisaus
salsa
peper en zout
scheutje olijfolie

Meng de tomaten, paprika, lente-uitjes en gehakte koriander in een kom, doe er een scheutje olijfolie bij en breng op smaak met peper en zout.
Doe de hüttenkäse in een kommetje en overgiet met chilisaus.
Bak de falafel in een koekenpan aan beide kanten goudbruin. Verhit intussen een andere koekenpan en bak de tortilla's tot ze lekker warm zijn (in de magnetron kan ook). Bewaar onder een theedoek om ze warm te houden.
Leg een warme tortilla op een bord en smeer er wat salsa op. Verdeel er wat tomaten-paprikamengsel over en leg daar de falafel op. Verdeel hierover wat hüttenkäse naar smaak en rol de tortilla op. Smeer nog wat salsa over de wrap. Herhaal dit tot de tortilla's op zijn. Als je tomatenmengsel overhebt schep je dat er lekker naast.

Echt een blijvertje dit! Supermakkelijk en errrrrug lekker. Uit het kookboek Jamie in 15 minuten. Van Jamie moet je de salsa én de falafel zelf maken. Niet te doen in 15 minuten vind ik. En waarom zou je? Op deze manier ben je écht in 15 minuten klaar!

*Falafel wordt gemaakt van kikkererwten. Ik koop altijd de biologische falafel van AH, en eerlijk gezegd heb ik nog nooit andere geprobeerd omdat ik deze heel lekker vind.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten