zaterdag 6 februari 2016

Spruitjes met kastanjes en crème fraiche

Bijgerecht, 6-8 personen

900 gr spruitjes, schoongemaakt
2 uien, fijngesneden
2 el olijfolie
50 gr ongezouten roomboter
2 tenen knoflook, geplet
1/2 groentenbouillonblokje, verkruimeld
250 ml crème fraiche
1 tl vers geraspte nootmuskaat, plus extra voor erover
200 gr voorgekookte, vacuüm verpakte kastanjes, grof verkruimeld/gesneden

Breng een pan water aan de kook en kook de spruitjes 3 tot 4 minuten. Giet af en spoel af met koud water.
Fruit intussen de ui in de olijfolie en de helft van de boter ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook en het verkruimelde bouillonblokje toe en bak 2 minuten mee, tot alles gemengd is. Haal van het vuur.
Hak de spruiten grof en roer met de rest van de boter door het uimengsel, samen met de crème fraiche en de nootmuskaat. Zet terug op het vuur tot het bubbelt en breng op smaak met zout en peper. Roer de kastanjes erdoor en strooi er voor het serveren nog wat nootmuskaat overheen.

Zo heb je je spruiten nog nooit geproefd! Wat een geweldig recept is dit!! Volgens mij krijg je hier zelfs de grootste spruitenhater nog mee aan het eten. Een geweldig bijgerecht als je iets speciaals hebt, Kerstmis of zo. Maar zo lang zou ik er niet mee wachten.
Voorgekookte en vacuüm verpakte kastanjes zie je rond de Kerst tegenwoordig ook wel in de "normale" supermarkt. Je kunt het ook proberen bij de natuurwinkel, de poelier, de groothandel, de markt of internet. Let op dat je geen gezoete kastanjes koopt!

Recept uit het geweldige magazine BBC Good Food

Geen opmerkingen:

Een reactie posten